Gmail'le Görüntülü Konuşma

Son yıllarda teknolojik hizmetler adına büyük gelişmeler izliyoruz. Google sektörde söz sahibi olabilmek için 4 koldan yenilikler yapmaya devam ederken üstekilte hiçbir ücret talep etmeden yapıyor bu yenilikleri. Haliyle diğer büyüklerde bir hareketlenme oldu. Bugün bu hareketlenmenin durmadan daha da hızlanacak gibi görünüyor.

Evet Google artık udak bir eklenti kurduktan sonra Gmail üzerinden görüntülü konuşmamıza izin veriyor. Bir devrim daha Google’dan geldi bu devrimi Google Talk’a da entegre edecekler kanımca ve messenger savaşlarında geride kalan Google Talk’u önce çıkartmaya çalışıyorlar.

Zaten Gmail’in bir çok özelliği iletişim konusunda bizi kendisine bağlıyordu. Outlook gibi pop3 kullanarak bu desteği sağlayan maillerimizden maileri kendisi alıyor. Yani outlook’un sunduğu hizmeti bize sunuyor. Bunun yanında tek bir mail adresinden bir sürü mailimizi kontrol etmemizi sağlıyor ki bu da bahsettiğim programın yapacağı işleri roptan yapıyor olması demek. Bu bilgilerden sonra bu atılımın bizi daha çok Gmail’e bağlayacağını düşünüyorum.

Bir yerde rekabet varsa o hep son kullanıcıya yarar. Önceden internette böyle bir rekabet söz konusu değildi microsoft ve yahoo hallerinden memnun dünya devleriydiler ve son kullanıcıyı pekte sallamıyorlardı. Ta ki Google gelene kadar işte rakabet işte 2mb depolama alanından 5 gb’a çıkan hotmail ve yahoo :) daha fazla söze gerek yok sanırım.

Eklentiyi indirmek için :Tıklayınız...

Yorumlar