windows XP'yi orjinal yapma

Microsoft son dönemlerde izinsiz kullanımların önüne geçmek için güvenlik uygulamaları başlattı. Bunun sonucu olarakta elimize geçen windows şifreleri pek işe yaramaz oldu çünkü artık windows bunları ayırt edebilir hale geldi. İşte bu tarz durumda imdadımıza yetişen programlar var ki şimdi size onlardan birini anlatacağım.

öncelikle indirmeniz gereken bir .rar dosyamız var bu dosyadaki programları kullanacağız.
indireceğiniz dosya için bu linke tıklayınız.







1.) ilk adım olarak xp numaramızı değiştirmemiz gerekiyor yani lisanslama yaparken kullandığımız ve kara listeye düşmüş numaramızı değiştirmemiz gerekiyor bunun için öncelikle dosyamızdan "keygen.exe" ile yeni bir lisans kodu üretiyoruz.



Sol tarafta gördüğünüz ayarları resimde görüldüğü gibi yapıyoruz. "GENERATE" butonuna tıkladığımızda bize yeni lisans kodumuzu veriyor. Bu lisans kodu bizim kurtarıcımız :).








2.) Bu adımda bizim bilgisayarımızın registrysinde tuttuğu numaramızı değiştirmemiz lazım. Yeri gelmişken söyleyeyim, registry bilgisayara yüklenmiş bütün programların bilgilerinin tutulduğu kayıt defteridir.



İşte bu adımda indirdiğimiz dosyanın içinden "keyfinder.exe" yi çalıştırıp resimde görülen "options>>Change windows key (windows lisansı seç)" seçeneğini kullanarak lisans kodumuzu değiştiriyoruz.







3.) Son olarakta yine indirdiğimiz dosyadan "WGA-Fix" Dosyasını çalıştırıp "Evet(ja)" butonuna tıklıyoruz. Bu işlemin sonunda başarıyla windowsumuzu yasallaştırmış oluyoruz.




Bundan sonra bilgisayarınız kritik bütün güncellemeleri problem çıkartmadan ekranın altından cort diye lisanssız windows hatası vermeden yükleyecek ve eski mutlu günlerinize dönmüş olacaksınız.

Yorumlar