Blogunuz İçin Görüntülü Yorum

Yorumlar web sitesi sahipleri için çok değerlidir. Kullanıcı profilini belirleyip ona göre şekillendirmek için web sitesini sürekli takip edenlerin düşünceleri gözümüz kulağımızdır.Geri Besleme - Feed Back sağlar üstelik ücretsizdir. Peki Yorumlar sadece yazı veya resimden oluşmak zorunda mı?

Tabii ki hayır. Kullanıcılarınız bir webcam aracılığı ile yazılarınızın,makalelerinizin altına görüntülü ve sesli yorum yapabiliyor. Bunu yapmak için blogunuzu/sitenizi biraz modifiye etmeniz gerekmekte.

Öncelikle www.disqus.com a girip bir çok sosyal platform için yorum değerlendirme hizmeti sunan eklentiyi blogumuza entegre etmemiz gerekiyor. Blogger,Wordpress vb. platformlar için kolay kurulum mevcut. Yani size hangisini kullandığınızı soruyor ve bir iki küçük tıklamayla yorum yönetim eklentisine sahip oluyorsunuz.

İşte bu eklenti ile blogunuza/sitenize görüntülü-sesli yorum özelliği eklenmiş oluyor. Disqus.com da ayarlarınızdan Video Comments özelliğini aktifleştirdiğinizde yorum bölümünde video ve text seçeneği beliriyor. Kullanıcılar istediğii şekilde yorum yapabiliyor. Sistem seesmic.com altında çalışıyor. Üye olarak veya olmadan hizmetten faydalanabiliyor kullanıcılar.

Daha interaktif web siteleri için harika bir özellik.Artık sadece basit smileyler veya yazılardan ziyada kullanıcıların yüzünü sesini de görebileceğiz.

Yorumlar