Yahoo Backlink Kontrolü [ASP]

Bu yazıda asp ile yahoo backlink kontrolü nasıl yapılır bunu anlatacağım. Aslında baktığımda örneklerin hep Php olması bunu yazmama nedne oldu diyebilirim şimdi başlayalım.
Kodladığımız sistemimizin herhangi bir yerinde backlink sayısını göstermek istiyoruz ama bunu nasıl yapacağız. 

Ben bunu yapmak için "xmlHTTPrequest" nesnesini kullandım. Tabi sadece bu neseneyle işimiz bitmiyor. Split ve ubound kullanımıyla işlemimizi sonlandıracağız.
Açıkcası uzun uzadıya bunların neler olduğunu açıklamayacağım ancak kısaca anlatmak gerekirse; XMLHTTPREQUEST, nesnemiz başka bir site üzerinden verileri almamızı sağlayan nesnemiz. Split, ise elimizde ki veriyi istediğimiz bir karakterden parçalara bölmemizi sağlar. UBound ise bu parçalara böldüğümüz verinin parçalarının sayısını bize verir.
Şimdi öncelikle XMLHTTPREQUEST nenemizle verimizi alalım.

KOD

1url="www.abdullahozcan.com.tr"
2Set xml = Server.CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP" )

3xml.open "get" , "http://search.yahoo.com/search;_ylt=A0geu.lsnIlJOWoBHmdXNyoA?p=link%3A+"&url&"&y=Search&fr=yfp-t-501" , false
xml.Send
dim xmlicerik

4xmlicerik = xml.ResponseText

1.) Bu kısım sizin backlink sayısını öğrenmek istediğiniz adresin atandığı kısım böyle yazmayı uygun gördüm herhangi bir değişkeni atamanız kolay olsun diye.
2.) Bu kısım nesenemizi oluşturduğumuz kısım ki burası bizim siteye bağlanıp veriyi çekmemizi sağlağan hamalımızı tanıtıyoruz sisteme.
3.) Sonra hamalımıza Hangi adresteki verileri alacağını ve bunu hangi işlemle yapacağını anlatıyoruz. Gördüğünüz "get" işlemi ile yahoo'ya bildir ve dönüş yapan sonuçları yüklen gel diyoruz.
4.) Glen sonuçları kullanılabilir hale getiriyor yani bir değişkene atıyoruz.
Buraya kadar olan kısım sistemimizin çalışması için ilk adımdı. Elimize yaho'da bizi linklemiş sitelerin arama sonuçlarını olduğu gibi aldık ama bunları işimize yarar şekilde kullanabilmek için ayıklamamız lazım. Gelin ayıklayalım.

KOD

backlink= UBoundb(splita(xmlicerik,""&url&""))

a.) işte bu ayıklama yaptığımız kısmımız. italik yaılmış olan xmlicerik benim arama sonuçlarımı üstüne yüklediğim değişkenim. Virgülden sonraki kısım ise bu değişkendeki verileri hangi karakterden bölmesini istediğimi gösteren kısım. Yani sistem bütün arama sonuçlarını her "www.abdullahozcan.com.tr" kısmından bölecek.
b.) Tamda burada UBound devreye giriyor ve kaç parçaya ayırdığını sayı olaran bize veriyor. Bizde bu veriyi backlink değişkenimize atıyoruz. Elimize gelen sonuç bizim yahoo'ya göre backlink sonucumuzdur arkadaşlar.

KOD
BİTMİŞ HALİ


url="www.abdullahozcan.com.tr"
Set xml = Server.CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP" )
xml.open "get" , "http://search.yahoo.com/search;_ylt=A0geu.lsnIlJOWoBHmdXNyoA?p=link%3A+"&url&"&y=Search&fr=yfp-t-501" , false
xml.Send
dim xmlicerik

xmlicerik = xml.ResponseText
backlink= UBound(split(xmlicerik,""&url&"")) 


Daha kapsamlı bir yazıyla geleceğim inşallah bu konuda projeler malum çalışmaya devam ediyorken arada kısa bir bilgi geçeyim dedim.
Saygılarımla...

Yorumlar